marți, 25 septembrie 2007

Politia animalelor si PROTV-ul

De cand cu matza moarta, televiziunea PROwC-ul a inceput sa supraliciteze subiectul in goana dupa audienta.

Nu mai e mult pana cand vreun politician dornic de campanie de imagine sa propuna vreo lege imbecila si sa te trezesti ca nu mai poti sa bagi sarma in nas la porc ca te baga astia la parnaie.

Incep sa vad din ce in ce mai multi oraseni, care habar nu au cum se creste un animal ca se terzesc sa ceara legi care lor nu li se aplica. Oamenii astia nu au avut in viata lor mai mult de un acvariu de pesti sau o nenorocita de pasare in colivie si se trezesc sa urle despre protectia animalelor.

Pai, bai milosu' lu peste, ce crezi ca se intampla la tara cand o pisica se dedulceste la puii de gaina din batatura (zic curte, pe intelesu cititorului orasan) ? Da' ce crezi ca pateste cainele care incepe sa rontzaie ratzele cand stapanul nu e prin preajma ? Iti zic io : KAPUT ! Si asta pentru ca taranul este om responsabil, nu face ca orasanul : da cainele afara din curte si dumnezeu cu mila, s-o descurca el. Omul ala stie ca daca face asta, potaia o sa se duca sa fure de la vecini, si apoi o sa isi puna tot satul in cap.

Continuam : ce credeti ca se intampla cu puii de pisica imediat dupa fatare ? Credeti ca taranul isi va face ferma de matze ? hahahahaha... Expresia "pe apa sambetei" va spune ceva ?

Asta ca sa luam animalele astea a caror moarte va revolta in asa hal incat doriti sa o scoateti in afara legii. Parerea mea este ca a da o lege nu e asa o joaca de copil, sunt implicatii serioase si trebuie sa te gandesti bine inainte sa strigi in gura mare ca sustii o astfel de initiativa.

Cand in farfuria din fata ta nu o sa se lafaie o halca de carne in sange, cand la paste nu o sa te lingi pe degete de cat de bun o fost mielul ala pe care tocmai l-ai mancat, cand pe peluza dintre blocuri o sa zburde iepurasi cum am vazut prin Bavaria si nu vei mai auzi ca s-au folosit sute de mii de antirabice datorita muscaturilor de caini vagabonzi, atunci sa arunci cu pietre !

Deci, ascult opiniile voastre ? Sunt eu dus, sau sunt ei dusi ?

3 comentarii:

Eugen spunea...

Nu esti dus, esti doar un pic aberant. Nu ca n-ai avea si un dram de dreptate, dar exista o solutie la toate. Si la pisica dedulcita la pui, si la cainele care fura mamaliga de pe masa. Si castrarea (a, nuu, costa, din ce mai bea taranul la carciuma din sat?) pentru pisici / caini ca sa nu trebuiasca sa ineci puii. E suficient sa gandesti UN PIC.

Anonim spunea...

eugene nu zic tata ca nu ai dreptate ! dar cu cei existentzi ce faci ? Cine plateste pentru muscaturile lor ? Cine are grija ca sa nu uste copii ce ies de la scoala si vin acasa ?

Anonim spunea...

ce prost esti ba fratzica. sa-ti faca si tie unii ce i-au facut "matzei" si apoi sa vedem ce mai zici